3 sportsgrene, der giver ro, øget forbrænding og styrke

Motion og sundhed

Danskerne går meget op i kost, motion og generel sundhed, og det er en fremadstormende tendens. Det er efterhånden sjældent at møde nogen, som ikke dyrker én eller anden form for sportsgren – enten på træningsplan, hobbyplan eller professionelt plan. Udvalget af aktiviteter er desuden også blevet markant forbedret gennem de seneste mange år, og der er nu mulighed for at gå til mere eller mindre alle former for sport.
Skal du have ro på, er yoga og pilates en god idé. Skal du brænde energi af, er boksning og løb helt oplagt. Skal du have øget muskelmasse og blive stærk, er crossfit og styrketræning den bedste vej. Men hvad hvis du gerne vil have både ro, øget forbrænding og styrke? Du får her 3 gode bud på sportsgrene, der afkrydser alle 3 bokse.

Golf

Golf ligger naturligvis øverst på listen her. Golf kræver stor koncentration, og derfor er golf også en utroligt rolig sportsgren. Du går rundt ude i naturen under åben himmel og med kilometer af grønne bakkede græsmarker foran dig. Allerede dér kommer du ned i gear.
Desuden træner du nogle muskelgrupper, som du ikke nødvendigvis vil kunne nå med andre træningsformer. Slagene i golf kræver en vis styrke, og særligt din ryg og dine arme bliver udfordret via golfspil.
Endelig øger du din forbrænding, når du spiller golf – både fordi golf er fysisk udfordrende i sig selv, men ligeledes fordi du i løbet af en 18-hulsbane samlet set går en ret lang distance. Det giver plus på forbrændingskontoen.

Kampsport

Der er rigtigt mange fordele ved at dyrke kampsport, og selvom der er stor forskel på de forskellige former for kampsport, er fordelene og gevinsterne stort set de samme. Det er helt utvivlsomt, at du øger din forbrænding og styrke massivt med kampsportstræning. Men vidste du, at kampsport også har en lang række af mentale fordele?
Du får en markant bedre selvkontrol og selvforståelse, og du lærer at fordybe dig og koncentrere dig. Og så bliver du robust både mentalt og fysisk.
Ligesom med golf skal du gennemgå en længere periode med træning, før du virkelig vil føle, at du er dygtig til kampsporten. Du skal desuden have købt det rigtige gear og grej, herunder mma handsker, sko og det rigtige træningstøj.

Roning

Roning er et oplagt valg til både træning af muskler og udholdenhed, men også til at skabe ro og koncentration. Det er oplagt, at du træner muskler, når du ror, men roning er faktisk også et rigtigt godt valg, hvis du har skader, herunder knæskader. Det er nemlig en relativt skånsom træningsform, som imidlertid fortsat virkelig batter, når det handler om træningsresultater. Desuden kræver roning koncentration og ro, og særligt hvis du bevæger dig ud på vandet, vil du opnå en massiv indre ro.
Én af fordelene ved roning er, at du både kan træne ude på vandet og på romaskinen derhjemme på de grå og kolde dage. Læs mere om romaskiner her. Der er dermed heller ingen undskyldninger for at skippe træningen.

Dette indhold er produceret af annoncøren og afspejler nødvendigvis ikke golfklubbens holdninger.