CSL

Opskriften på et lykkeligt liv

Det er en meget voldsom overskrift… I know.. Det er i hvert fald et bud på nogle af de ting der er vigtige at vi som mennesker har fokus på igennem vores liv.

Motion gennem hele livet

Livet er langt. Vi kan lige så godt tænke ud i fremtiden. Med dagens medicin og læge videnskab kommer vi kun til at blive ældre og ældre, så hvorfor ikke blive del aktive og sunde ældre? Og ikke den i bussen man er bange for kollapser, eller gamle der har spist sig selv halvt ihjel. Med regelmæssig træning kan man meget mere end hvad man lige regner med! Et fedt eksempel er den fornyelige verdensrekord i at lave mave øvelsen ’’planken’’. Rekorden ligger på vilde 8 timer! Og det er ikke en ung mand der har rekorden, det er en 62-årig! Det er da for sejt! Drømmen er da lige præcis at være så frisk at man kan gå sine gamle dage i møde med oprejst pande og masser af livsglæde!

Endorfiner og sociale medier

Med en stigende selvmodsrate blandt unge er det meget aktuelt at tale om hvad der driver os som mennesker, og hvordan vi kan stræbe efter en mere lykkeligt liv. Den stigende selvmodsrate er tilfældig kommet i takt med vores digitale tidsalder. Der er mange studier der viser at de sociale medier er ekstremt farlige for unge mennesker. Når man ryger, har sex, eller spiser chokolade får man udløst endorfiner. Endorfiner er menneskets lykke middel. Det er en af de stoffer i hjerne der bliver udløst som ofte forbindes med lykke. Man har lavet studier der viser at unge mennesker får udløst endorfiner når der er mange der liker deres opslag eller billede. De er altså så styret af andres meninger, at det direkte styrer deres hjerne aktivitet så meget, at der bliver udløst kemisk lykke. Grunden til at dette er vigtigt at vide, er netop fordi det fortæller hvor stor magt det har over de fleste mennesker, og højst sandsynligt også dig.
Et andet studie på unge mennesker viste hvis de tog mobilen fra dem, fik de reelle abstinenser, men efter en uges tid eller to begyndte de at nyde deres liv meget mere, da de ikke havde den konstante stress faktor. Der er mange psykologer der siger at det burde være ulovligt for unge under 18, at have en profil på sociale medier. Det handler om at have en sund krop og sind, men hvis du konstant har dit hoved i skærmen, og ikke i den rigtige verden, bliver du aldrig lykkelig.

Evig læring

Når du nu er begyndt at få lidt mere kontrol over dine egne tanker, og ikke er så styret af listen til at forsvinde ind i en anden verden, bestående af likes og kommentarerne, er det næste skridt at være nysgerrig på livet! Det er utrolig vigtigt at du finder ud af hvad der fanger din nysgerrighed, og så skal den nysgerrighed mades, så den kun bliver stærkere. Livsglæde er bundet utrolig meget op i lysten til at lærer. Og det behøver ikke være den dybe tallerken. Hvis du arbejder på et kontor kan det være en så simpel ting som et Office kursus! Det vigtigste er bare at du har lysten til at lære og nysgerrigheden til at snuse til det.